SECTION-1

INDUSTRIAL ENGG. & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ

 
Q41. Critical path passes through those events where slack is

(a) positive 
(b) negative 
(c) equal to zero 
(d) none of the above. 

Ans: (c) equal to zero

 

Q42. The standard time that an estimater would usually allow for an activity is known as

(a) crash time 
(b) normal time 
(c) finish time 
(d) none of the above. 

Ans:  (b) normal time
 

 

Q43. The minimum possible time, in which an activity can be completed by employing extra resources, is known as

(a) crash time 
(b) normal time 
(c) finish time 
(d) none of the above. 

Ans: (a) crash time

 

Q44. The direct cost required to complete the activity in normal lime duration, is known as

(a) normal cost 
(b) crash cost 
(c) minimum cost 
(d) none of the above.

Ans: (a) normal cost

 

Q45. The critical path in CPM is determined on the basis of

(a) minimum float for each activity 
(b) maximum float for each activity 
(c) slack at each event 
(d) none of the above. 

Ans: (a) minimum float for each activity
 

 

Q46. The term which is associated with the activity times is known as

(a) slack 
(b) float 
(c) dummy 
(d) all of the above 

Ans: (b) float

 

Q47. The term which is associated with the event times is known as

(a) slack 
(b) float 
(c) dummy 
(d) all of the above 

Ans: (a) slack
 

 

Q48. The amount of time by which an activity can be delayed without increasing the completion time of a project, is known as

(a) slack 
(b) float 
(c) dummy 
(d) constraint.

Ans: (b) float

 

Q49. If the probability factor is zero, the chances of completing the project in time are

(a) less than 50% 
(b) more than 50% 
(c) 50% 
(d) none of the above.

Ans:  (c) 50%

 

Q50. If the probability factor is negative, the chances of completing the project in time are

(a) less than 50% 
(b) more than 50% 
(c) 50% 
(d) none of the above.

Ans: (a) less than 50%

 

 

1                  5      6      7      8    

 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Industrial Engg. and Production Management

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.
 

 Industrial Engg. and Production Management MCQ – Section-1

 

 Industrial Engg. and Production Management MCQ – Section-2

 

 Industrial Engg. and Production Management MCQ – Section-3

 

 Industrial Engg. and Production Management MCQ – Section-4

 

 


Go to Home Page

Leave a Reply