SECTION-3

GENERAL SCIENCE OBJECTIVE QUESTIONS/MCQ
 
Q51. Y2K problem relates to     [UPPCS (Pre) 2000]

(A) Finding out a solution to control computer virus
(B) To establish uniformity with the computers operating all over the world
(C) To find out a suitable replacement when the last two digits of the year become zero
(D) To make drastic change in the working of computers after an experience of sixty years experience

Ans:(C) To find out a suitable replacement when the last two digits of the year become zero

 

Q52. At the end of this century, there will be great difficulty in the use of existing equipments and heavy expenditure will be required to rectify them. They are      [Meghalaya PSC (Pre) 2015 MPPCS (Pre) 1997]

(A) Computers
(B) T.V. Sets
(C) Communication Satellite
(D) Air Conditioners

Ans:(A) Computers

 

Q53. Which of the following would be the smallest and fastest computer imitating brain working?     [Telangana PSC (Pre) 2017 UPPCS (Pre) 2000]

(A) Supercomputer
(B) Quantum computer
(C) Param-10,000
(D) IBM chips

Ans:(B) Quantum computer

 

Q54. Which one of the following pairs is not matched?        [UPPCS (Mains) 2006 UPPCS (Pre) 2009, 1999]

(A) Y2K – Computer
(B) Arthritis – Uric acid
(C) Noise pollution – Decibel
(D) PARAM 10,000 – Land to land missile

Ans:(D) PARAM 10,000 – Land to land missile

 

Q55. Junk e-mail is also called      [MPPCS (Pre) 2013]

(A) Spoof
(B) Spool
(C) Sniffer script
(D) Spam

Ans:(D) Spam

 

Q56. The word ‘Spam’ is related to which of the following subject?   [MPPCS (Pre) 2016 Chhattisgarh PCS (Pre) 2005]

(A) Computer
(B) Art
(C) Music
(D) Sports

Ans:(A) Computer

 

Q57. Sending an identical e-mail message repeatedly to a particular address by any abuser is called       [Punjab PSC (Pre) 2018 Uttarakhand PCS (Pre) 2012]

(A) E-mail Spoofing
(B) E-mail Spamming
(C) E-mail Bombing
(D) None of the above

Ans:(C) E-mail Bombing

 

Q58. DuckDuckGo is a      [MPPCS (Pre) 2017]

(A) search engine
(B) web browser
(C) virus
(D) news website

Ans:(A) search engine

 

Q59. Yahoo, Google and MSN are     [Uttarakhand PCS (Pre) 2005]

(A) Internet sites
(B) Computer brands
(C) Watches manufactured in Switzerland
(D) Rings of Saturn

Ans:(A) Internet sites

 

Q60. Which web browser was developed by Google?     [MPPCS (Pre) 2016]

(A) Internet Explorer
(B) Firefox
(C) Safari
(D) Chrome

Ans:(D) Chrome

1          3      4      5      6      7      8       

 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of General Science Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.
 

 General Science Objective Questions – Section-1

 

General Science Objective Questions – Section-2

 

General Science Objective Questions – Section-3

 

General Science Objective Questions – Section-4

 

General Science Objective Questions – Section-5

 

General Science Objective Questions – Section-6

 

 


Go to Home Page

Leave a Reply