SECTION-3

GENERAL SCIENCE OBJECTIVE QUESTIONS/MCQ
 
Q31. The most common input device used today is      [Uttarakhand PCS (Pre) 2006]

(A) Trackball
(B) Scanner
(C) Mouse
(D) None of these

Ans:(C) Mouse

 

Q32. The body of mouse used in computers was designed about 40 years back. Then, it was made of       [UP UDA/LDA (Mains) 2010]

(A) Aluminium
(B) Plastic
(C) Steel
(D) Wood

Ans:(D) Wood

 

Q33. After the double click of the mouse, the information goes to     [UP Lower Sub. (Mains) 2013]

(A) Documents
(B) Video Gard
(C) C.P.U.
(D) Hard Drive

Ans:(C) C.P.U.

 

Q34. In which port do you plug-in the cable of your keyboard?        [UP Lower Sub. (Mains) 2015]

(A) VGA Port
(B) Ethernet Port
(C) USB Port
(D) Sanpedro Port

Ans:(C) USB Port

 

Q35. A network of networks is simply called        [Uttarakhand PCS (Pre) 2010]

(A) Extranet
(B) Intranet
(C) Webnet
(D) Internet

Ans:(D) Internet

 

Q36. What is the Internet?       [MPPCS (Pre) 1996]

(A) A net for catching fish in the ocean
(B) Name of international Basketball Championship
(C) A system for tracking movement of railway wagons on Railway lines
(D) An international computer based information network

Ans:(D) An international computer based information network

 

Q37. Slowest Internet connection service is       [MPPCS (Pre) 2014]

(A) Digital Subscriber Line
(B) Dial-up Service
(C) Leased Line
(D) Cable Modem

Ans:(B) Dial-up Service

 

Q38. The first page that you normally view at any website is known as      [MPPCS (Pre) 2015]

(A) Home page
(B) Master page
(C) First page
(D) Banner page

Ans:(A) Home page

 

Q39. Internet system uses which of the following technology?      [UP Lower Sub. (Mains) 2013]

(A) Bus
(B) Ring
(C) Star
(D) Tree

Ans:(D) Tree

 

Q40. The service of the Internet that provides ‘audio’ and ‘video’ conversation, is called
[MPPCS (Pre) 2017]

(A) chat
(B) e-mail
(C) video conferencing
(D) video chat

Ans:(C) video conferencing

1          3      4      5      6      7      8       

 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of General Science Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.
 

 General Science Objective Questions – Section-1

 

General Science Objective Questions – Section-2

 

General Science Objective Questions – Section-3

 

General Science Objective Questions – Section-4

 

General Science Objective Questions – Section-5

 

General Science Objective Questions – Section-6

 

 


Go to Home Page

Leave a Reply