SECTION-2

GENERAL KNOWLEDGE OBJECTIVE QUESTIONS/MCQ
 
Q61. ‘Silent Spring’ was written by    [Uttarakhand PCS (Pre) 2005]

(A) Rachel Carson
(B) Linnaeus
(C) Richard Wetherald
(D) Joseph Fourier

Ans:(A) Rachel Carson

 

Q62. Who wrote ‘The Satanic Verses’?    [MPPCS (Pre) 2004]

(A) Arundhati Roy
(B) Vikram Seth
(C) Salman Rushdie
(D) Taslima Nasreen

Ans:(C) Salman Rushdie

 

Q63. ‘Two Years Eight Months and Twenty-Eight Nights’ is a book written by    [RAS/RTS (Re. Exam)(Pre) 2013]

(A) Jai Ram Ramesh
(B) Ruskin Bond
(C) Salman Rushdie
(D) Jhumpa Lahiri

Ans:(C) Salman Rushdie

 

Q64. Who is the author of the book ‘Namesake’?    [MPPCS (Pre) 2013]

(A) Kiran Desai
(B) Chetan Bhagat
(C) Arundhati Roy
(D) Jhumpa Lahiri

Ans:(D) Jhumpa Lahiri

 

Q65. The author of the book ‘The Road Ahead’ is     [UPPCS (Pre) 2005]

(A) Bill Clinton
(B) Bill Gates
(C) Vikram Seth
(D) Salman Rushdie

Ans:(B) Bill Gates

 

Q66. The author of ‘Manas ke Hans’ is     [MPPCS (Pre) 1995]

(A) Jai Shankar Prasad
(B) Premchand
(C) Amritlal Nagar
(D) None of the above

Ans:(C) Amritlal Nagar

 

Q67. Sumitra Nandan Pant has been known as      [Uttarakhand PCS (Mains) 2002]

(A) Bhaktivadi poet
(B) Chhayavadi poet
(C) Pragativadi poet
(D) Veer ras poet

Ans:(B) Chhayavadi poet

 

Q68. The author of ‘Dyna : A Tribute’ is     [RAS/RTS (Pre) 1997]

(A) Peter Donnelly
(B) Tim Graham
(C) Julia Delano
(D) Andrew Morton

Ans:(C) Julia Delano

 

Q69. Who is Cornelius Fudge in the novel ‘Harry Potter’?      [Chhattisgarh PCS (Pre) 2005]

(A) Friend of Harry Potter
(B) The Minister of Magic
(C) A King
(D) None of the above

Ans:(B) The Minister of Magic

 

Q70. The book ‘Bullet for Bullet : My Life as a Police Officer’ is authored by       [RAS/RTS (Pre) 1999]

(A) K.P.S. Gill
(B) Julius Rebeiro
(C) Kiran Bedi
(D) Ashwani Kumar

Ans:(B) Julius Rebeiro

 

    2      3      4      5      6      7      8    

 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of General Knowledge Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.
 

 General Knowledge Objective Questions – Section-1

 

General Knowledge Objective Questions – Section-2

 

General Knowledge Objective Questions – Section-3

 

General Knowledge Objective Questions – Section-4

 

General Knowledge Objective Questions – Section-5

 

General Knowledge Objective Questions – Section-6

 

 


Go to Home Page

 

 

 

Leave a Reply