SECTION-6

 

Fundamental of Computer MCQ


Q21. SDRAM refers to
a. Synchronous DRAM
b. Static DRAM
c. Semi DRAM
d. Second DRAM
e. None of these

Ans: a. Synchronous DRAM

Q22. Which of the following memories needs refresh?
a. SRAM
b. DRAM
c. ROM
d. All of these
e. None of these

Ans: b. DRAM

Q23. Which one is faster SRAM or DRAM?
a. DRAM
b. SRAM
c. equal
d. Either (a) or (b)

Ans: b. SRAM

Q24. What is the main advantage of magnetic core memory over semiconductor RAM memory? a. More compact and smaller
b. More economical
c. A bit does not have to write after reading
d. Non-volatile
IBPS PO 2011

Ans: d. Non-volatile

Q25. Permanent instructions that the computer uses when it is turned on and that cannot be changed by other instructions are contained in
a. ROM
b. RAM
c. ALU
d. CPU e.
DRAM Allahabad Bank Clerk 2010

Ans: a. ROM

Q26. ROM stands for
a. Random Origin Money
b. Random Only Memory
c. Read Only Memory
d. Random Original Memory
SSC Steno 2011

Ans: c. Read Only Memory

Q27. Which of the following is ‘built in memory’ in computer?
a. EROM
b. RAM
c. ROM
d. PROM

Ans: c. ROM

Q28. A type of memory chip, whose contents cannot be altered by writing data is
a. RAM
b. PROM
c. ROM
d. EPROM

Ans: c. ROM

Q29. Which one of the following is known as ‘permanent memory’?
a. RAM
b. ROM
c. Registers
d. Cache

Ans: b. ROM

Q30. Which of the following memories allows simultaneous read and write operations?
a. ROM
b. RAM
c. EPROM
d. All of these

Ans: b. RAM

 


 

1       2       3       4       5       6       7       8     

 


Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]

 
Read More Sections of Fundamental of Computer

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.
Fundamental of Computer Section-1 Fundamental of Computer Section-2
Fundamental of Computer Section-3 Fundamental of Computer Section-4
Fundamental of Computer Section-5 Fundamental of Computer Section-6
Fundamental of Computer Section-7 Fundamental of Computer Section-8
Fundamental of Computer Section-9 Fundamental of Computer Section-10
Fundamental of Computer Section-11 Fundamental of Computer Section-12

 

READ MORE MCQ OF: ( HINDI )
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *