Section-1   Section-2    Section-3    Section-4 

Section-5   Section-6   Section-7   Section-8 

Section-9   Section-10   Section-11  Section-12 

 

Fundamental of Computer MCQ


Q1. The benefit of using computers is that

a. computers are very fast and can store huge amounts of data

b. computers provide accurate output even when input is incorrect

c. computers are designed to be inflexible

d. All of the above e. None of the above

IBPS Clerk 2011

 

Ans. a. computers are very fast and can store huge amounts of data

 


Q2. Which characteristic of computer distinguishes it from electronic calculators?

a. Accuracy                                                           b. Storage

c. Versatility                                                          d. Automatic e. None of these

Allahabad Bank PO 2011

 

Ans. b. Storage
     

 


Q3. Storage and memory differ with respect to which of the following characteristics?

a. Price                                                                   b. Reliability

c. Speed                                                                 d. All of these

 

Ans. d. All of these

 


Q4. Which one of the following statement about computer is not true?

a. Computers have no intuition

b. Computers can not take decision by its own

c. Computers have no ability to adopt

d. Computers can have imaginations 

SBI Clerk 2012

 

Ans. d. Computers can have imaginations   

 


Q5. A computer is free from tiredness, reflects which characteristic?

a. High speed                                                       b. Accurate

c. Versatile                                                            d. Diligence 

BANK Clerk 2009

 

Ans. d. Diligence 

 


Q6. The speed of computer is usually measured in

a. MHz                                                                 b. GHz

c. KHz                                                                  d. Both (a) and (b) 

BPS Clerk 2011

 

Ans. d. Both (a) and (b) 

 


Q7. The use of computer for business applications is attractive because of its

a. Accuracy                                                        b. Reliability

c. Speed                                                            d. All of the above

BANK Clerk 2010

 

Ans.  d. All of the above  

 


Q8. ……… is not an E-commerce application.

a. House banking                                              b. Buying stock

c. Conducting an auction                                  d. Evaluating an employee

SSC CHSL 2011

 

Ans. d. Evaluating an employee

 


Q9. A computer assisted method for recording and analysing of existing or hypothetical system is known as

a. data transmission                                         b. data flow

c. data capture                                                 d. data processing 

 

Ans. b. data flow

 


Q10. ……… services typically include reviewing account activity and balance, sending electronic payments and transferring funds between accounts electronically.

a. E-banking                                                      b. E-reservation

c. E-posting                                                       d. E-mail

SSC CGL 2010

 

Ans. a. E-banking 

 


 

1       2       3       4       5       6       7           

 


Next Page

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Fundamental of Computer

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.
Fundamental of Computer Section-1 Fundamental of Computer Section-2
Fundamental of Computer Section-3 Fundamental of Computer Section-4
Fundamental of Computer Section-5 Fundamental of Computer Section-6
Fundamental of Computer Section-7 Fundamental of Computer Section-8
Fundamental of Computer Section-9 Fundamental of Computer Section-10
Fundamental of Computer Section-11 Fundamental of Computer Section-12

 

READ MORE MCQ OF: ( HINDI )
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *