SECTION-4

 

Fundamental of Computer MCQ


Q21. Which of the following does not describe one or more
characteristic(s) of a computer?
a. Electronic
b. External storage
c. Stored program
d. Program modification at execution
e. All of the above

 

Ans: d. Program modification at execution

Q22. Which of the following is not a characteristic of a
computer?
a. Intelligence
b. Speed
c. Versatility
d. Automation
e. None of the above PNB Assistant 2010

 

Ans: a. Intelligence

 

Q23. Which of the following is not a factor when
categorising a computer?
a. Amount of main memory the CPU can use
b. Capacity of the storage devices
c. Cost of the system
d. Where it was purchased
e. Speed of the output device

 

Ans: d. Where it was purchased

 

Q23. A popular way to learn about anything without ever,
going to a classroom is called
a. I-learning b. isolated learning
c. E-learning d. close learning
e. distance learning

 

Ans: c. E-learning

Q24. Surgeons can perform delicate operations by
manipulating devices through computers instead of
manually. This technology is known as
a. robotics
b. computer forensics
c. simulation
d. forecasting
e. None of the above SBI PO 2009

 

Ans: a. robotics

 

Q24. The presence of computers can be seen in almost
a. railway/air reservation b. banking
c. weather forecasting d. All of these

 

Ans: d. All of these

 

Q25. ……… makes it possible for shoppers to make purchases
using their computers.
a. E-world b. E-commerce
c. E-spend d. E-business
e. None of these Allahabad Bank PO 2010

 

Ans: d. E-business

 

Q26. A computer processes information
a. as directed by the operator
b. automatically
c. at once
d. gradually and eventually
e. by truncating

 

Ans: a. as directed by the operator

 

Q27. A main characteristic of computer system is ………, that
can perform different types of tasks at the same time.
a. diligence b. accuracy
c. speed d. versatility

 

Ans: d. versatility

 

Q28. A computer that operates with information, numerical,
or otherwise, represented in a digital form is known as
a. analog computer b. hybrid computer
c. digital computer d. quantum computer
e. None of these

 

Ans: c. digital computer

 


 

1       2       3       4       5       6       7       8     

 


Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]

 
Read More Sections of Fundamental of Computer

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.
Fundamental of Computer Section-1 Fundamental of Computer Section-2
Fundamental of Computer Section-3 Fundamental of Computer Section-4
Fundamental of Computer Section-5 Fundamental of Computer Section-6
Fundamental of Computer Section-7 Fundamental of Computer Section-8
Fundamental of Computer Section-9 Fundamental of Computer Section-10
Fundamental of Computer Section-11 Fundamental of Computer Section-12

 

READ MORE MCQ OF: ( HINDI )
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *