Information that comes from external source and fed into computer software is called

Section-1   Section-2    Section-3    Section-4 

Section-5   Section-6   Section-7   Section-8 

Section-9   Section-10   Section-11  Section-12 


Information that comes from external source and fed into computerFundamental of Computer MCQ


Q1. Information on a computer is stored as

a. analog data                                              b. digital data

c. modem data                                             d. hybrid data 

Allahabad Bank Clerk 2009

Ans: b. digital data 

 


Q2. The smallest unit of information, a computer can understand and process is known as

a. digit                                                         b. byte

c. megabyte                                                d. bit

SSC CHSL 2010

Ans: d. bit 

 


Q3. Any component of computer you can see and touch is

a. software                                                 b. peripheral

c. storage                                                   d. hardware

SBI Clerk 2012

Ans: d. hardware 

 


Q4. Non-physical components of the computer are referred to as

a. CPU                                                       b. software

c. hardware                                                d. program 

BANK Clerk 2008

Ans: b. software

 


Q5. Computers use the ……… number system to store data and perform calculations.

a. binary                                                    b. octal

c. decimal                                                  d. hexadecimal

PNB 2009

Ans: a. binary  

 


Q6. A computer system includes

a. hardware                                               b. software

c. peripheral devices                                 d. All of these 

SBI Clerk 2008; Allahabad Bank Clerk 2011

Ans: d. All of these  

 


Q7. Which is not a basic function of a computer?

a. Accept input                                          b. Process data

c. Store data                                             d. Scan data 

Ans: d. Scan data  

 


Q8. Information that comes from external source and fed into computer software is called

a. output                                                    b. input

c. throughout                                             d. reports 

IBPS CIerk 2011

Ans: b. input 

 


Q9. A computer can perform, which of the following tasks?

a. Computation                                          b. Storing data

c. Processing                                             d. All of the above 

BANK Clerk 2009

Ans: d. All of the above  

 


Q10. Which one of the following is not a characteristic or a function of computer?

a. Data collection                                       b. Data storage

c. Data processing                                     d.  None of these

Ans: d.  None of these 

 


 

1       2       3       4       5       6             8     

 


Next Page

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]

 
Read More Sections of Fundamental of Computer

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Fundamental of Computer Section-1 Fundamental of Computer Section-2
Fundamental of Computer Section-3 Fundamental of Computer Section-4
Fundamental of Computer Section-5 Fundamental of Computer Section-6
Fundamental of Computer Section-7 Fundamental of Computer Section-8
Fundamental of Computer Section-9 Fundamental of Computer Section-10
Fundamental of Computer Section-11 Fundamental of Computer Section-12

READ MORE MCQ OF:


Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *