Computer Microsoft window mcq Computer Microsoft window mcq are given below:


Q61. Icons like File, Edit, Page, Layout etc. are found in ………… bar.

a. title
b. status
c. tool
d. menu 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. menu     

 


Q62. In the ………… of window, we find minimize, maximize/ restore and close buttons.

a. top left corner
b. top right corner 
c. menu bar
d. bottom left corner

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. top right corner   

 


Q63. ………… bar allows us to move or navigate through out the page in a quick and simple manner.

a. Menu
b. Tools
c. Title
d. Scroll 

 

Syndicate Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. Scroll  

 


Q64. What is close button?

a. Window which is present at the end of title bar
b. A small button used to close the window 
c. On click, it open dialogue box and document is closed
d. All of the above

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. A small button used to close the window   

 


Q65. What menu is selected to cut, copy and paste?

a. File
b. Edit 
c. Tools
d. Table

 

Syndicate Bank PO 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. Edit     

 


Q66. To ‘maximize’ a window means to

a. fill it to capacity
b. expand it to fit the desktop 
c. put only like files inside
d. drag it to the Recycle Bin

 

Syndicate Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. expand it to fit the desktop   

 


Q67. Each ……. on a menu performs a specific action.

a. client
b. server
c. node
d. command 

 

Syndicate Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. command 

 


Q68. Which of the following is true about active windows?

a. The active window is designated by a different color tool bar than other open window
b. The window that is currently open
c. Both (a) and (b) 
d. The window that is last used

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. Both (a) and (b)    

 


Q69. Which of the following types of menu shows the further sub-choices?

a. Reverse
b. Template
c. Scrolled
d. Pull-down 

 

IBPS Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. Pull-down   

 


Q70. In any windows, the maximize button, the minimize button and the close button appear on

a. title bar 
b. menu bar
c. status bar
d. ruler bar

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. title bar     

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]