computer fundamental mcq computer fundamental mcq are given below:


Q41. Background of screen is known as ………… .

a. application
b. window
c. desktop 
d. frame

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. desktop       

 


Q42. Menu is a part of the

a. hardware
b. user interface 
c. status bar
d. monitor

 

IBPS RRB Office Assist. 2012

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. user interface     

 


Q43. All the deleted files go to ……… .

a. Recycle Bin 
b. Task bar
c. Toolbar
d. My Computer

 

Allahabad Bank 2010; Union Bank 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. Recycle Bin     

 


Q44. Which is a graphical representation of an application?

a. Windows 95
b. Windows Explorer
c. Icon 
d. Task bar

 

Syndicate Bank PO 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. Icon        

 


Q45. Easy to use means ……….. .

a. user friendly 
b. select
c. helpful
d. ever-ready

 

Punjab & Sindh Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. user friendly        

 


Q46. The recycle bin stores deleted items until

a. another user logs on
b. the computer is shutdown
c. the end of the day
d. you empty it 

 

Allahabad Bank Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. you empty it        

 


Q47. Generally, you access the recycle bin through an icon located

a. on the desktop 
b. on the hard drive
c. on the shortcut menu
d. in the properties dialog box

 

Allahabad Bank Clerk 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. on the desktop        

 


These fundamental of computer mcq are important for various exams of the country including IBPS, SBI (Bank PO & Clerk), SSC, Railway, Police and many other state competitive exams.


Q48. Which of the following tells us about used and free space available in a computer?

a. My Computer 
b. My Document
c. My Briefcase
d. My Search

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. My Computer       

 


Q49. A ………. is an icon on the desktop that provides a user with immediate access to a program of file.

a. kernel
b. buffer
c. shortcut 
d. spooler

 

Allahabad Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. shortcut        

 


Q50. Deleted data remains on a disk until ………. .

a. the data is overwritten
b. the recycle bin is emptied 
c. a file compression utility is used
d. the disk is scanned

 

Syndicate Bank PO 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. the recycle bin is emptied     

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]