computer fundamental mcq computer fundamental mcq are given below:


Q31. By default, the taskbar is located on window screen

a. on the start menu
b. at the bottom of the screen 
c. on the quick launch toolbar
d. at the top of the screen

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. at the bottom of the screen         

 


Q32. Shut down option is found/present in ..……….. .

a. Menu bar
b. Title bar
c. Start menu 
d. Status bar

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. Start menu        

 


Q33. Options like programs, internet explorer, shut down etc in taskbar can be activated using ………… on these icons.

a. Single click 
b. Start menu
c. Dragging
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans:a. Single click       

 


Q34. Start button is used/select to open ………… .

a. Toolbar
b. Start menu 
c. File menu
d. Title bar

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. Start menu        

 


Q35. Notification area is a feature of ………… bar.

a. Title
b. Menu
c. Task 
d. Status

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. Task      

 


Q36. Start button is located at the ………… corner of task bar.

a. left 
b. right
c. centre
d. All of these

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. left      

 


Q37. The basic organisation of task bar has ………… main sectors.

a. one
b. two
c. three
d. four 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. four         

 


Q38. The main section(s) of task bar is /are ………… .

a. Start button
b. Quick Launch
c. Middle section
d. All of these 

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: All of these        

 


Q39. ………… bar contains icons to immmediately execute some of the most often used commands.

a. Menu
b. Tools 
c. Title
d. Scroll

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. Tools         

 


Q40. By default task bar is the long ………… bar at the bottom of the screen.

a. horizontal 
b. vertical
c. Both (a) and (b)
d. plane

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. horizontal        

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]