computer basics ms window-8

computer basics mcq Computer Basics mcq are given below:


Q71. Which of the following refers to the rectangular area for displaying information and running programs?

a. Desktop
b. Dialog Box
c. Menu
d. Window 

SBI PO 2013

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. Window    

 


Q72. Which of the following menu types is also called a drop-down menu?

a. Fly-out
b. Cascading
c. Pop-up
d. Pull-down 

 

Punjab & Sindh Bank 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. Pull-down   

 


Q73. A window that is displayed wherever the program requires additional information from you is called a(n)

a. menu bar
b. filmstrip
c. dialog box 
d. tool bar

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. dialog box    

 


Q74. The rectangular area of the screen that displays a program data and/or information is a ……… .

a. Title bar
b. Bottom
c. Dialog box
d. Window 

 

SBI Associates 2013

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. Window   

 


Q75. To shrink a window to an icon ………. .

a. open a group window
b. minimize a window 
c. maximize a window
d. restore a window

 

Allahabad Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. minimize a window   

 


Q76. The side bar in a window or word processor that has an arrow on both ends and a box in the middle that you use your mouse to move the pages up or down.

a. Scroll bar 
b. Roll bar
c. Page bar
d. Box bar

 

BOB Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. Scroll bar     

 


Q77. Commands at the top of a screen such as File-Edit, Format and Tools to operate and change things within programs ……….. .

a. menu bar
b. tool bar
c. user friendly
d. word processor

 

Allahabad Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: a. menu bar     

 


Q78. The portion that shows all the choices you can make while working in a window is called the …….. .

a. options
b. table
c. menu bar 
d. item bar

 

Allahabad Bank Clerk 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: c. menu bar   

 


Q79. A …… contains buttons and menus that provide quick access to commonly used commands.

a. menu bar
b. tool bar 
c. window
d. action bar

Punjab & Sindh Bank 2010

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: b. tool bar    

 


Q80. The ………. is the term used to describe the window that is currently being used.

a. web window
b. display area
c. wordPad window
d. active window 

 

Allahabad Bank PO 2011

 

[bg_collapse view=”link” color=”#ff1651″ expand_text=”Show Answer” collapse_text=”Hide Answer” ] Ans: d. active window   

 


 

1       2       3       4        5      6       7       8     

 


Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]