Community health Nursing MCQ pdfCommunity health Nursing MCQ Pdf

Section-1    Section-2     Section-3   
Section-4   Section-5    Section-6   
Section-7   Section-8   Section-9    
Section-10    Section-11

 


Community health Nursing MCQ PDF download from below:


Q1. The following diseases can be transmitted by water and food except

(a)  Hepatitis C

(b) hepatitis A

(c) cholera

(d) poliomyelitis

 

Ans: (a) Hepatitis C

 


Q2. The concept of health which emphasizes that health is a sound mind in a sound body in a sound family in a sound environment is

(a) ecological concept

(b) physical concept

(c) psychological concepts

(d) Holistic concept

 

Ans: (d) Holistic concept

 


Q3. Providing health education about the environmental hygiene to the community people is an example of

(a) social communication

(b) structural communication

(c) therapeutic communication

(d) formal communication

 

Ans: (b) structural communication

 


Q4. The agent factor responsible for the occurrence of the disease include
A. biological and physical agents
B. mechanical and chemical agents
C. vertical and inoculation agents
D. Nutrient and living agents

(a)  A, B, C

(b) B, C, D

(c) A, B, D

(d) A, C, D

 

Ans: (c) A, B, D

 


Q5. The principles of Primary Health Care includes
A. Equitable distribution
B. community participation
C. coverage and accessibility
D. appropriatenes and continuity

(a) A, B, C

(b) B, C, D

(c) A, C, D

(d) A, B, C, D

 

Ans: (a) A, B, C

 


Q6. The following are the function of male health workers as a health team member except

(a) Conduct survey of the sub centre and maintain record of all families

(b) provide nutrition advice and immunization to mothers and children

(c) maintain information of or vital events

(d) promote health education activities

 

Ans: (b) provide nutrition advice and immunization to mothers and children

 


Q7. Which of the following infection of animals primarily can be transmitted through milk?

(a) Tuberculosis

(b) dengue

(c) plague

(d) leptospirosis

 

Ans: (a) Tuberculosis

 


Q8. Which of the following is not a content of drug kit A provided at sub- centre?

(a) Oral rehydration salt

(b) tab cotrimoxazole

(c) Tablet Paracetamol

(d) Vitamin a solution

 

Ans: (c) Tablet Paracetamol

 


Q9. Scabies is a/ an

(a) non communicable disease

(b) contagious disease

(c) Bacterial infection

(d) fungal infection

 

Ans: (b) contagious disease

 


Q10. The obligate reference to the

(a) Host in which the parasite remain is asexual

(b) Temporary host

(c) only host

(d) multiple hosts

 

Ans: (c) only host

 


 

1        2             4       5            7      8

 


 

Next Page

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Community health nursing Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.
 

Community health nursing mcq
Section-1 Section-2
Section-3 Section-4
Section-5 Section-6
Section-7 Section-8
Section-9  Section-10
Section-11   

OTHER NURSING SUBJECTS MCQ
Fundamentals of Nursing MCQ Community Health Nursing MCQ
Medical & Surgical Nursing MCQ Psychiatric Nursing MCQ
Pharmacology MCQ Obstetric and Gynecological Nursing MCQ
Pediatric Nursing MCQ Anatomy and Physiology MCQ

Other Nursing Subjects

Nursing Administration and Management MCQ, Nursing Education MCQ, Nursing Research MCQ, Microbiology MCQ, Biochemistry & Nutrition MCQ, Introduction to Computer & Nursing Informactics MCQ


READ MORE MCQ OF:
Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge
 

Community Health Nursing MCQ PDF download from Here

Leave a Reply