SECTION-6


Automobile Engineering Objective Questions, MCQ   

 


Most Most Important Automobile Engineering MCQ  PDF Download


Q51. The specific gravity of acid in a fully charged battery is generally

(a) 1.00

(b) 1.28

(c) 1.82

(d) 2.81

 

Ans: (b) 1.28

 


Q52. The instrument used to check specific gravity of acid in a battery is

(a) hydrometer

(b) hygrometer

(c) anemometer

(d) multimeter

 

Ans: (a) hydrometer

 


Q53. When the battery is half (50%) charged, the specific gravity of acid in a battery is usually

(a) 0.74

(b) 1.00

(c) 1.12

(d) 1.19

 

Ans: (d) 1.19

 


Q54. The negative terminal post on the top of a battery is

(a) smaller than the positive terminal post

(b) larger than the positive terminal post

(c) of the same size as the positive terminal post

(d) none of these

 

Ans: (a) smaller than the positive terminal post

 


Q55. A battery can be charged by

(a) adding distilled water

(b) adding sulphuric acid

(c) applying voltage in the reverse direction to that of charging

(d) applying a voltage in the same direction to that of charging

 

Ans: (c) applying voltage in the reverse direction to that of charging

 


Q56. A laminated glass upon cracking

(a) bursts into sharp edged fragments

(b) bursts into granular pieces

(c) sandwiched layer traps the fragments

(d) breaks into the form of crystals

 

Ans: (c) sandwiched layer traps the fragments

 


Q57. Odometer is an instrument used for measurement of

(a) power

(b) fuel consumption

(c) engine r.p.m.

(d) distance

 

Ans: (d) distance

 


Q58. Clutch facings are usually attached to the plate by

(a) steel rivets

(b) brass rivets

(c) aluminium screws

(d) steel screws

 

Ans: (b) brass rivets

 


Q59. The purpose of transmission in an automobile is

(a) to vary the speed of automobile

(b) to vary the torque at the wheels

(c) to vary the power of automobile

(d) none of these

 

Ans: (b) to vary the torque at the wheels

 


Q60. Which one of the following statement correctly describe the construction of a bevel-gear type differential?

(a) The drive shafts are splined to the differential carrier.

(b) The left side gear and the differential carrier rotate in constant unison.

(c) The differential carrier houses differential pinion gears and side gears, each pinion

gear meshes with a different side gear.

(d) The differential carrier houses differential pinion gears and side gears

 

Ans: (d) The differential carrier houses differential pinion gears and side gears

 


1      2      3      4      5      6      7      8

 


Next Page

Back

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTION OR E-MAIL: [email protected]

 

Read More Sections of Automobile Engineering

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

 Automobile Engineering- Section-1

Automobile Engineering- Section-2

Automobile Engineering- Section-3

Automobile Engineering- Section-4

Automobile Engineering- Section-5

Automobile Engineering- Section-6

 


Most Most Important Automobile Engineering MCQ  PDF Download


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge

 


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

 


DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

 


 

Leave a Reply