Anatomy and physiology MCQ

SECTION-9

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q61. Nerve supply to vulva is through 

(a) Ilioinguinal nerve

(b) pudendal nerve

(c) Genitofemoral nerve

(d) All of the above 

 

Ans: (d) All of the above

 


Q62. The origin of the ovaries is from

(a) Genital ridge

(b) genital tubercle

(c) Wolffian duct 

(d) Mullerian duct 

 

Ans:(a) Genital ridge

 


Q63. Ovarian artery is a branch of

(a) renal artery

(b) internal iliac artery

(c) abdominal part of the aorta

(d) external iliac artery

 

Ans:(c) abdominal part of the aorta

 


Q64. The narrowest part of male urethra is the

(a) Prostatic part

(b) membranous part

(c) external urethral meatus

(d) internal urethral orifice

 

Ans:(c) external urethral meatus

 


Q65.  Vaginal pH is

(a) 2-3.5

(b) 3.5- 5

(c) 5-7

(d) 7-9

 

Ans:(a) 2-3.5

 


Q66. Mucous membrane of vagina is lined by

(a) nonkeratinized stratified squamous epithelium

(b) keratinized stratified squamous epithelium

(c) Columnar cells 

(d) Cuboidal epithelium

 

Ans:(a) nonkeratinized stratified squamous epithelium

 


Q67. The mucous, serous and synovial membranes are formed by sheets of

(a) Epithelial tissue 

(b) Connective tissue 

(c) Muscle tissue 

(d) nervous tissue 

 

Ans:(a) Epithelial tissue

 


Q68. The type of epithelium that is most efficient in allowing simple of substance across cell is the

(a) Squamous epithelium

(b) columnar epithelium

(c) transitional epithelium

(d) stratified epithelium

 

Ans:(a) Squamous epithelium

 


Q69. Simple cuboidal epithelium is seen in

(a) skin

(b) trachea

(c) Esophagus 

(d) thyroid gland

 

Ans: (d) thyroid gland

 


Q70.Mapping of genes is possible on if there is cross between:  [ Kerala PSC, Nov 2014]

(a) Dominant heterozygous alleles and dominant heterozygous alleles 

(b) Dominant heterozygous and dominant heterozygous alleles 

(c) Dominant heterozygous alleles and dominant heterozygous 

(d) Dominant heterozygous and recessive heterozygous alleles 

 

Ans:(d) Dominant heterozygous and recessive heterozygous alleles

 

 


 

1     2      3      4      5      6      7      

 


 

 

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply