Anatomy and physiology MCQ
Anatomy and physiology MCQ

SECTION-9

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q51. Portal vein supplies

(a) Spleen

(b) Liver

(c) pancreas

(d) Colon

 

Ans:(b) Liver

 


Q52. Smallest abdominal muscle is

(a) external oblique

(b) internal oblique

(c) transversalis

(d) rectus abdominis

 

Ans:(c) transversalis

 


Q53. Branch of internal iliac artery

(a) ovarian artery

(b) testicular artery

(c) superior vesicle

(d) None 

 

Ans:(c) superior vesicle
Anatomy and physiology MCQ

 


Q54. The levator ani is composed of all except

(a) Pubococcygeus 

(b) Puborectalis

(c) Iliococcygeus 

(d) Transverse peronei 

 

Ans: (d) Transverse peronei

 


Q55. The narrowest part of the small intestine 

(a) 60 cms proximal to ileocecal valve 

(b) 60 inches proximal to ileocecal valve 

(c) 90 cms proximal to ileocecal valve 

(d) 90 inches proximal to ileocecal valve 

 

Ans: (a) 60 cms proximal to ileocecal valve

 


Q56. Foramen of Morgagni refers to an opening in 

(a) The brain 

(b) The lesser omentum

(c) The skull

(d) The diaphragm

 

Ans: (d) The diaphragm

 


Q57. The portal vein is formed

(a)  by the superior mesenteric vein

(b)  by the splenic vein

(c)  at the level of second number vertebra

(d)  all of the above

 

Ans: (d) all of the above

 


Q58. The right suprarenal vein drains into

(a)  left renal vein

(b)  right renal vein

(c)  inferior vena cava

(d)  right phrenic vein

 

Ans: (c) inferior vena cava

 


Q59. Length of oesophagus in adults is

(a)  25 cm

(b)  10 cm

(c)  15 cm

(d)  20 cm

 

Ans: (a) 25 cm

 


Q60. Narrowest part of the oesophagus is

(a) Cricopharynx

(b) Esophagogastric Junction

(c)  all the level of arch of aorta

(d)  level of trachea bifurcation

 

Ans: (a) Cricopharynx

 

 


 

1     2      3      4      5      6      7      

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply