Anatomy and physiology MCQ

SECTION-8

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q71. Anterior fontanel fontanel is formed by except

(a) Coronal suture

(b) Frontal bone

(c) Lambdoid suture

(d) Sagittal suture

 

Ans: (c) Lambdoid suturee

 


Q72. The Broca’s areas are situated in the

(a) Temporal lobe

(b) Occipital calcarine fissure

(c) Inferior frontal gyrus

(d) Mammillary body region

 

Ans: (c) Inferior frontal gyruse

 


Q73. Ipsilateral facial palsy with contralateral hemiplegia is seen in lesions of

(a) Medulla

(b) Pons

(c) Tegmentum

(d) Mid brain

 

Ans: (b) Ponse

 


Q74. Middle meningeal artery is a branch of

(a) Middle cerebral artery

(b) Maxillary artery

(c) Superficial temporal artery

(d) Vertebral artery

 

Ans: (b) Maxillary arterye

 


Q75. Function of superior oblique muscle is

(a) Intorsion, adduction and depression

(b) Intorsion, adduction and elevation

(c) Intorsion, adduction and depression

(d) Extortion, abduction and depression

 

Ans: (c) Intorsion, adduction and depressione

 


Q76. Nerve supply of tonsil is

(a) Facial nerve

(b) Hypoglossal nerve

(c) Glossopharyngeal nerve

(d) Vagus nerve

 

Ans: (c) Glossopharyngeal nervee

 


Q77. The group of nuclei scattered throughout the brainstem that play role in arousing and maintaining consciousness is the

(a) Reticular formation

(b) Pons

(c) Colliculi

(d) Pyramids

 

Ans: (a) Reticular formatione

 


Q78. True about spinal cord is / are

(a) In adults spinal cord ends at lower border of L1 vertebra

(b) In newborn may extend up to L3

(c) Cauda equina extends from lumbar vertebra to coccyx

(d) All the above

 

Ans: (d) All the abovee

 


Q79. Largest branch of lumbar plexus

(a) Sciatic nerve

(b) Femoral nerve

(c) Obturator nerve

(d) Pudendal nerve

 

Ans: (b) Femoral nervee

 


Q80. Carpal tunnel contains all except

(a) Median nerve

(b) FDS tendon

(c) FPL tendon

(d) FCU tendon

 

Ans: (d) FCU tendone

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Section-9

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply