Anatomy and physiology MCQ

SECTION-8

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q61. Most sensory input that ascends through the spinal cord and brainstem projects to the

(a) Pineal body

(b) Hypothalamus

(c) Thalamus

(d) Mamillary bodies

 

Ans: (c) Thalamuse

 


Q62. Allen’s test is used for

(a) Integrity of palmar arch

(b) Ulnar nerve function

(c) Median nerve compression

(d) None of the above

 

Ans: (a) Integrity of palmar arche

 


Q63. The cubital fossa is bounded by the

(a) Biceps

(b) Triceps

(c) Brachioradialis

(d) Coracobrachialis

 

Ans: (c) Brachioradialise

 


Q64. Nerve supply to hypothenar muscles is from 

(a) Ulnar nerve

(b) Median nerve

(c) Radial nerve

(d) Musculocutaneous nerve

 

Ans: (a) Ulnar nervee

 


Q65. Triceps is supplied by nerve

(a) Axillary

(b) Ulnar

(c) Radial

(d) Musculocutaneous

 

Ans: (c) Radiale

 


Q66. Most important nerve in parasympathetic nervous system is

(a) Olfactory

(b) Abducent

(c) Vagus

(d) Spinal accessory

 

Ans: (c) Vaguse

 


Q67. The action potential relies on movement of

(a) Calcium and magnesium

(b) Iron and iodide

(c) Sodium and magnesium

(d) Sodium and potassium

 

Ans: (d) Sodium and potassiume

 


Q68. CSF is contained in

(a) Extradural space

(b) Subdural space

(c) Subarachnoid space

(d) Subpial space

 

Ans: (c) Subarachnoid spacee

 


Q69. Cranial nerve first to be affected by increased intracranial pressure

(a) II

(b) III

(c) IV

(d) VI

 

Ans: (d) VIe

 


Q70. Circle of Willis is formed by all except

(a) Anterior cerebral artery

(b) Middle cerebral artery

(c) Posterior cerebral artery

(d) Posterior communicating artery

 

Ans: (d) Posterior communicating arterye

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply