Anatomy and physiology MCQ

SECTION-8

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q41. Trendelenburg test is positive due to injury to which of the following nerve

(a) Obturator

(b) sciatic

(c) Superior Gluteal

(d) Inferior gluteal

 

Ans:(c) Superior Gluteal

 


Q42. Unilateral Trigeminal nerve injury is tested by

(a) elevation and Lowering of jaw

(b) Inability to tense the jaw

(c) blinking of Eye

(d) coronal reflex

 

Ans:(a) elevation and Lowering of jaw

 


Q43. Folded appearance on the surface of cerebrum is known as

(a) Sulci

(b) Gyri

(c) Both a and b

(d) Corpus callosum

 

Ans:(c) Both a and b

 


Q44. Foot drop result as a result of injury to

(a) Deep peroneal nerve

(b) superficial peroneal nerve

(c)Tibial nerve

(d) deltoid ligament

 

Ans:(a) Deep peroneal nerve

 


Q45. Which nerve is most likely to be injured in fracture of shaft of humerus?

(a) median nerve

(b) Musculo-cutaneous nerve

(c) Radial nerve

(d) Diener nerve 

 

Ans: (c) Radial nerve

 


Q46. Carpal tunnel syndrome is due to compression of

(a) ulnar nerve

(b) median nerve

(c) radial nerve

(d) ulnar artery

 

Ans:(b) median nerve

 


Q47. Ulnar nerve severed above elbow causes all except

(a) complete loss of sensation in 4th and 5th fingers

(b) paralysis of all lumbrical

(c) Paralysis of flexor carpi ulnar is

(d) Paralysis of flexor profundus 

 

Ans:(b) paralysis of all lumbrical

 


Q48. The autonomic Nervous System regulates visceral activities such as:  [ ESIC Chennai May 2012]

(a) Respiration

(b) contraction of smooth muscles

(c) gastrointestinal motility

(d) all the above

 

Ans:(d) all the above

 


Q49. The part of rain, which is responsible for the the coordination of movement is:  [LNJP H D  2012]

(a) Brain stem

(b) thalamus

(c) cerebellum

(d) hypothalamus

 

Ans:(c) cerebellum

 


Q50. In a neuron, the cell processes that receive information and carry it to the cell body are called.

(a) Dendrites

(b) Axons

(c) Tracts 

(d) Projections

 

Ans:(a) Dendrites

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply