Anatomy and physiology MCQ

SECTION-8

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q11. Commonest cause of for neuralgic pain in footage

(a) Compression of communication between  medial and Lateral plantar nerves

(b) aggression and longitudinal arches

(c) injury to deltoid ligament

(d) shortening of plantar aponeurosis

 

Ans: (a) Compression of communication between  medial and Lateral plantar nerves

 


Q12. Azygos vein opens into 

(a) Inferior Vena cava

(b) superior Vena cava

(c) right brachiocephalic veins

(d) Left brachiocephalic veins

 

Ans:(b) superior Vena cava

 


Q13. Blood supply to femoral head is mostly why

(a) lateral epiphyseal artery

(b) Medial epiphyseal artery

(c) ligamentous tears e artery

(d) Profunda femoris

 

Ans: (d) Profunda femoris

 


Q14. The contents of the femoral sheath is

(a) femoral nerve

(b) femoral vein

(c) femoral artery

(d) B and C

 

Ans:(d) B and C

 


Q15. Femoral ring is is bounded by all except

(a) Inguinal ligament

(b) superior ramus of the pubis

(c) Femoral artery

(d) femoral vein

 

Ans:(c) Femoral artery

 


Q16. All are branches of internal iliac artery except

(a) ovarian artery

(b) superior vesical artery

(c) middle rectal artery

(d) inferior vesical artery

 

Ans: (a) ovarian artery

 


Q17. The 10th cranial nerve is:  [DSSSB PHN,2015]

(a) Abducent 

(b) Vagus 

(c) Facial

(d) hypoglossal

 

Ans:(b) Vagus

 


Q18. The middle layer of meninges is:  [DSSSB PHN,2015]

(a) Dura mater

(b) Pia mater 

(c) Arachnoid mater 

(d) Choroid Plexus

 

Ans:(c) Arachnoid mater

 


Q19. Which division of The Nervous System initiates a response known as fight or flight?   [RRB SSNE 2015]

(a) The parasympathetic nervous system

(b) sympathetic nervous system

(c) somatic nervous system

(d) none of these

 

Ans:(b) sympathetic nervous system

 


Q20. Which one of the following brain area regulate body temperature?  [Banaras HU 2015]

(a) Cerebrum

(b) cerebellum

(c) hypothalamus

(d) hippocampus

 

Ans:(c) hypothalamus

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply