Anatomy and physiology MCQ

SECTION-7

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q61. In order to cease bleeding from an open wound, indirect pressure is applied to the affected artery which is is

(a) Digital to the wound

(b) proximal to the wound

(c) literal to the world

(d) medial to the wand

 

Ans:(b) proximal to the wound

 


Q62.Normal fluid level in the pericardial activity

(a) 50 ml

(b) 100 ml

(c) 150 ml

(d) 200 ml

 

Ans:(c) 150 ml

 


Q63. Branch of brachial artery are all except

(a) profunda brachial

(b) superior ulnar collateral

(c) inferior ulnar collateral

(d) radial collateral

 

Ans:(d) radial collateral

 


Q64. The largest group of axillary lymph nodes is

(a) central

(b) literal

(c) apical

(d) medial

 

Ans: (a) central

 


Q65. All of the following arteries show natural and anastomosis except

(a) Anterior interventricular and posterior interventricular

(b) Uterine and ovarian artery

(c)  superficial palmar arch and deep palmar arch

(d) Superior rectal vein and middle rectal vein

 

Ans: (d) Superior rectal vein and middle rectal vein

 


Q66. True about valves in portal venous system

(a) Present at the junction of superior mesenteric artery with the splenic artery

(b) within the portal vein only

(c) whole system is valveless

(d) In the intrahepatic portion of portal vein

 

Ans: (c) whole system is valveless

 


Q67. All of the following have no lymphatics, except

(a)  brain

(b)  internal ear

(c) Come

(d) liver

 

Ans: (d) liver

 


Q68. Veins are an example of

(a)  conducting vessels

(b)  distributing vessel

(c)  resistance vessels

(d)  capacitance vessels

 

Ans: (c) resistance vessels

 


Q69. Absence of lymph nodes is characteristic of

(a)  brain

(b)  liver

(c)  lungs

(d)  placenta

 

Ans: (a)  brain

 


Q70. Portocaval anastomosis is present in all except

(a) Upper anal canal

(b) lower anal canal

(c) lower end of oesophagus

(d) Bare area of liver

 

Ans:(b) lower anal canal

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply