Anatomy and physiology MCQ

SECTION-7

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q51. Posterior surface of heart is formed by

(a) RA

(b) LA

(c) LV

(d) RV

 

Ans:(b) LA

 


Q52. Right coronary artery supplies all except

(a) apex of heart

(b) interventricular septum

(c) Interatrial septum

(d) SA node

 

Ans:(a) apex of heart

 


Q53. The coronary sinus

(a) lies in anterior part of the coronary sulcus

(b) Ends in right Atrium

(c) has venae cordis minimae as its tributaries

(d) Develops from right anterior Cardinal vein

 

Ans: (b) Ends in right Atrium

 


Q54. The arterial supply of the wonders of His is

(a) intravascular branch of left coronary

(b) atrioventricular branch of right coronary artery

(c) marginal

(d) right aortic sinus

 

Ans: (b) atrioventricular branch of right coronary artery

 


Q55. Which is true about the arc of the aorta?

(a) Starts at 3rd right ICS and ends at left 3rd ICS

(b) Left vague Arches over it

(c) Lies Behind body of sternum

(d) It is closely related to parietal pleura

 

Ans:(d) It is closely related to parietal pleura

 


Q56. The left subclavian artery is a branch of

(a) brachiocephalic trunk

(b) Ascending aorta

(c) Arc of aorta

(d) Left common carotid

 

Ans:(c) Arc of aorta

 


Q57. Posterior communicating artery is a branch of

(a) posterior superior cerebellar artery

(b) External carotid artery

(c) middle cerebral artery

(d) internal carotid artery

 

Ans:(d) internal carotid artery

 


Q58. True ribs are (pair of numbers) 

(a) 7th rib 

(b) 8th rib 

(c) 10th rib 

(d) 12th rib 

 

Ans:(a) 7th rib

 


Q59. Coronary sinus opens into

(a) interior Vana ceva

(b) right Atrium

(c) left Atrium

(d) great cardiac vein

 

Ans: (b) right Atrium

 


Q60. Which of these planes does the chest leads a 12- leaded ECG (electrocardiograph) record the heart electrical activity?

(a) sagittal

(b) coronal

(c) transverse

(d) horizontal

 

Ans:(d) horizontal

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply