Anatomy and physiology MCQ

SECTION-7

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q31. Right common carotid artery arises from

(a) right Axillary Artery

(b) Arch of aorta

(c) brachiocephalic artery

(d) left subclavian artery

 

Ans:(c) brachiocephalic artery

 


Q32. All of the following grain into azygous vein, except

(a) Left superior intercostal veins

(b) accessory hemiazygos vein

(c) Posterior right intercostal veins

(d) esophageal veins

 

Ans:(d) esophageal veins

 


Q33.  Cephalic veins drains into

(a) Brachial veins

(b) Subclavian

(c) axillary vein

(d) IVC

 

Ans:(d) IVC

 


Q34. Vaccination provides…. immunity

(a) natural active

(b) natural Passive

(c) active artificial

(d) Passive artificial

 

Ans:(c) active artificial

 


Q35. When a B cell is exposed to an antigen for the first time

(a) the primary response occurs

(b) the primary response takes 1-3 hours to become effective

(c) B-cell divides to from plasma cells and T helper cells

(d) the B memory cells produce antibodies

 

Ans:(a) the primary response occurs

 


Q36. Identify correct statement regarding hemoglobin

(a) 1 HP manicule contain 4 globalin chain

(b) 1 Hp molecule can from bound with for oxygen molecule at a time

(c) oxygen is carried in the form of oxyhaemoglobin

(d) all the above

 

Ans:(d) all the above

 


Q37.  Antihemophilic factor B is…..

(a) stuart power factor

(b) hageman factor

(c) Christmas factor

(d) thromboplastin

 

Ans:(c) Christmas factor

 


Q38.  Von willebrand factor is secreted by

(a) liver

(b) kidney

(c) vascular endothelium 

(d) adrenals

 

Ans: (c) vascular endothelium

 


Q39. “ Prothrombin time” of Plasma is produced by administration of

(a) Vitamin K

(b) dicoumarol

(c) Calcium and vitamins

(d) proteins and Minerals

 

Ans:(b) dicoumarol

 


Q40.  Maximum reservoir of blood

(a) Veins

(b) Aorta

(c) heart

(d) capillaries

 

Ans:(a) Veins

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply