Anatomy and physiology MCQ

SECTION-7

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q21. Humoral immunity is also known as….

(a) cell-mediated

(b) antibody-mediated

(c) natural

(d) interferon mediated

 

Ans: (b) antibody-mediated

 


Q22. T cell immunity is…..

(a) cell-mediated

(b) antibody-mediated

(c) natural

(d) interferon mediated

 

Ans:(a) cell-mediated

 


Q23. Occurrence of certain disease or subclinical infection provides…. immunity

(a) natural active

(b) natural passive

(c) active artificial

(d) passive artificial

 

Ans:(a) natural active

 


Q24. The following are the essential requirements for efficient hemostasis except

(a) intrinsic factor

(b) clotting factors

(c) calcium

(d) vitamin K

 

Ans:(a) intrinsic factor

 


Q25. Plasma protein which present in highest concentration is….

(a) albumin

(b) Globalin

(c) thromboplastin

(d) Fibrin

 

Ans:(a) albumin

 


Q26. The main function of haemoglobin is to

(a) maintain a normal electrolyte sedimentation rate

(b) neutralize any free radicals circulating in the blood

(c) bind to Oxygen and transport it to the tissues

(d) observe heat generated as a by-product of cell metabolism

 

Ans: (c) bind to Oxygen and transport it to the tissues

 


Q27. Excessive haemolysis may accumulated this substance in the body d

(a) bilirubin

(b) Globalin

(c) Haem

(d) mineral

 

Ans:(a) bilirubin

 


Q28. The primary stimulus to increase the rate of erythropoiesis is

(a) hypoxia

(b) hypokalemia

(c) hyperthermia

(d) hypercapnia

 

Ans:(a) hypoxia

 


Q29. All of the following drain into coronary sinus, except

(a) great cardiac vein

(b) small cardiac vein

(c) middle cardiac vein

(d) anterior cardiac vein

 

Ans:(d) anterior cardiac vein

 


Q30. Branches of left coronary artery are all of the following except

(a) anterior interventricular branch

(b) left diagonal artery

(c) left atrial artery

(d) posterior interventricular branch

 

Ans: (d) posterior interventricular branch
Anatomy and physiology MCQ

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply