Anatomy and physiology MCQ

SECTION-6

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q71.  What will be the change occurred to the BP of a person if peripheral Vascular Resistance decreases

(a) decrease

(b) increase

(c) no change

(d) slightly increased then come to the normal value

 

Ans: (a) decrease

 


Q72.  Secondary immune response is mediated by

(a) IgA

(b) IgG 

(c) IgM

(d) IgE

 

Ans:(b) IgG

 


Q73.The valve that is responsible for preventing backflow of blood from the left ventricle to the left Atrium is known as the

(a) pulmonary valve

(b) aortic valves

(c) tricuspid valve

(d) mitral valve

 

Ans:(d) mitral valve

 


Q74.  Blood from the right side of the heart flows into the

(a) the superior Vena cava

(b) Pulmonary trunk (artery)

(c) Pulmonary veins

(d) Aorta

 

Ans:(b) Pulmonary trunk (artery)

 


Q75. Connection between artery and vein is known as….

(a) capillaries

(b) arterioles

(c) Venules

(d) lymph

 

Ans: (a) capillaries

 


Q76. The network between the arteries that supplying to a particular area is known as…

(a)  Collateral arteries

(b)  anastomosis

(c)  capillary networks

(d)  Vena-caval Junction

 

Ans: (a) Collateral arteries

 


Q77. The amount of blood that is ejected from the heart in one contraction is called the

(a) cardiac output

(b)  stroke volume

(c) preload 

(d)  afterload

 

Ans: (b) stroke volume

 


Q80. Knee is supplied by…artery

(a) Great saphenous

(b)  Popliteal

(c) Dorsalis pedis

(d)  posterior tibial

 

Ans: (b) Popliteal

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Section-7

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply