Anatomy and physiology MCQ

SECTION-6

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q51. Mitral valve is also known as….

(a) bicuspid valve

(b) tricuspid valve

(c) tetracuspid valve

(d) Monocuspid valve

 

Ans:(a) bicuspid valve

 


Q52. Valve between right Atrium and right ventricle is….

(a) bicuspid valve

(b) tricuspid valve

(c) tetracuspid valve

(d) Monocuspid valve

 

Ans:(b) tricuspid valve

 


Q53. Valve between left Atrium and left ventricle is….

(a) bicuspid valve

(b) tricuspid valve

(c) tetracuspid valve

(d) Monocuspid valve

 

Ans:(a) bicuspid valve

 


Q54. The heart valve are lined by… layer of the heart

(a) Epicardium

(b) myocardium

(c) endocardium

(d) pericardium

 

Ans:(c) endocardium

 


Q55.  Artery in anatomy snuff box is

(a) Radial

(b) brachial

(c) Ulnar 

(d) intraosseous

 

Ans: (a) Radial

 


Q56. Great saphenous vein is present in…. body part

(a) trunk

(b) spinal cord

(c) abdomen

(d) legs

 

Ans:(d) legs

 


Q57. Which of the statements is true regarding heart contraction?

(a) the intercalated disc are the Atria with ventricles to contract together simultaneously

(b)The sudden influx of potassium into myocyst Triggers Depolarization

(c) the pressure and volume changes in heart stimulation heart contraction

(d) ventricular systole occurs following depolarization of the ventricles

 

Ans:(d) ventricular systole occurs following depolarization of the ventricles

 


Q58. The pacemaker of the heart is the

(a) Purkinje fibres

(b) atrioventricular bundle (bundle of his)

(c) atrioventricular node

(d) sinoatrial node

 

Ans:(d) sinoatrial node

 


Q59. SA node is located in…….

(a) in the wall of right Atrium

(b) In the Wall of left Atrium

(c) in the wall of atrioventricular septum

(d) In the Wall of ventricular septum

 

Ans: (a) in the wall of right Atrium

 


Q60. Slowest conduction is in

(a) SA node

(b) purkinje fibres

(c) AV node

(d) bundle of his

 

Ans:(c) AV node

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply