Anatomy and physiology MCQ

SECTION-6

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q11. Largest branch of vertebral artery is

(a) middle cerebral

(b) posterior cerebral

(c) posterior inferior cerebellar

(d) posterior superior cerebellar

 

Ans: (c) posterior inferior cerebellar

 


Q12. largest artery is

(a) Aorta

(b) carotid

(c) coronary

(d) femoral

 

Ans:(a) Aorta

 


Q13. Largest vein is

(a) superior Vena cava

(b) Saphenous

(c) inferior vena cava

(d) juggler

 

Ans:(c) inferior vena cava

 


Q14. Longest vein is

(a) jugular vein

(b) great saphenous vein

(c) inferior Vena cava

(d) superior Vena cava

 

Ans:(b) great saphenous vein

 


Q15. Identify the blood vessels which carry blood into left Atrium

(a) inferior Vena cava

(b) superior Vena cava

(c) pulmonary veins

(d) both a and b

 

Ans:(c) pulmonary veins

 


Q15. Identify the blood vessels which carry blood into right Atrium

(a) inferior Vena cava

(b) superior Vena cava

(c) pulmonary veins

(d) both a and b

 

Ans:(d) both a and b

 


Q16. Eustachian tube passes between 

(a) Superior and middle constructors

(b) above superior constructor

(c) middle and inferior constrictor

(d) below inferior constrictor

 

Ans: (b) above superior constructor

 


Q17. Cranial nerve VIII exits through which of the following? 

(a) Foramen ovale 

(b) Foramen rotundum

(c) Internal acoustic meatus 

(d) Stylomastoid foramen 

 

Ans:(c) Internal acoustic meatus

 


Q18. Number of muscles in Middle ear

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d)  4

 

Ans:(c) 3

 


Q19. Ear lobule is made up of

(a) Elastic Cartilage

(b) hyaline cartilage

(c) fibrocartilage

(d) all of the above

 

Ans:(a) Elastic Cartilage

 


Q20. The auditory ossicles are

(a) the malleus, incus and stapes

(b) located in the inner ear 

(c) Structures that decrease the the vibrations from the tympanic membrane

(d) Connected to the round window

 

Ans:(a) the malleus, incus and stapes

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply