Anatomy and physiology MCQ
Section-1  Section-2   Section-3  Section-4  Section-5  Section-6   
Section-7  Section-8  Section-9    

 

Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q1. Universal Donor blood group is

(a) O negative

(b) O positive

(c) AB negative

(d) AB positive

 

Ans:(a) O negative

 


Q2. Universal acceptor blood group is

(a) O negative

(b) O positive

(c) AB negative

(d) AB positive

 

Ans:(d) AB positive

 


Q3. Base of the heart is found mainly by

(a) right Atrium

(b) left Atrium

(c) right ventricle

(d) left ventricle

 

Ans:(b) left Atrium

 


Q4. Arterial supply of SA node isby

(a) Left anterior descending coronary artery

(b) posterior interventricular (descending) artery

(c) left coronary artery

(d) right coronary artery

 

Ans:(d) right coronary artery

 


Q5. Left coronary artery supplies all except

(a) SA node

(b) posterior ⅓  of septum

(c) left ventricle

(d) apex of heart

 

Ans:(b) posterior ⅓  of septum

 


Q6. Major part of the myocardium is drained by

(a) coronary sinus

(b) great cardiac vein

(c) anterior cardiac veins

(d) Venae cordis minimae (Thebesian veins)

 

Ans: (a) coronary sinus

 


Q7. Medulla oblongata is also called

(a) Prosencephalon

(b) Mesencephalon

(c) Myelencephalon

(d) Metencephalon

 

Ans:(c) Myelencephalon

 


Q8. Vasoconstriction in skin

(a) Sympathetic

(b) parasympathetic

(c) Wheal and flare

(d) warm climate

 

Ans:(a) Sympathetic

 


Q9. The place by which Durometer and vertebral wall is known as…..

(a) Cavity

(b) epidural

(c) subdural

(d) subarachnoid

 

Ans:(b) epidural

 


Q10. CSF secreted from

(a) choroid plexuses

(b) Arachnoid villi

(c) base of lateral ventricle

(d) aqueduct

 

Ans:(a) choroid plexuses

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply