Anatomy and physiology MCQ

SECTION-5

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q21. Majority of Melanomas are caused by 

(a) Exposure to ultraviolet ray

(b) excess fatty tissues

(c) lack of exposure to sunlight

(d) lack of vitamin D

 

Ans:(a) Exposure to ultraviolet ray

 


Q22.  Receptors for touch is

(a) Meissner’s

(b) Merkel’s disc 

(c) Free  nerve terminal

(d) all of the above

 

Ans:(d) all of the above

 


Q23. Non shivering thermogenesis in adults is due to

(a) thyroid hormone

(b) brown fat between the Shoulders

(c)  noradrenaline 

(d) Muscle metabolism

 

Ans: (a) thyroid hormone

 


Q24. Main mechanism in thermoregulation heat loss is

(a) radiation

(b) evaporation

(c) conduction

(d) convection

 

Ans:(a) radiation

 


Q25. Vasoconstriction in skin is…… function

(a) Sympathetic

(b) parasympathetic

(c) wheal and flare 

(d) Warm climate

 

Ans: (a) Sympathetic

 


Q26. The procedure for collecting sample of skin for biological examination is called

(a) surgical shave

(b) biopsy

(c) aspiration

(d) injection

 

Ans:(b) biopsy

 


Q27.  which of the following term refers to a fungal infection of the foot (athlete’s foot)

(a) Impetigo

(b) Acne vulgaris

(c) Tinea pedis 

(d) scabies

 

Ans:(c) Tinea pedis

 


Q28.  Function of epithelial tissue includes

(a) absorption

(b) protection

(c) secretion

(d) all of the above

 

Ans:(d) all of the above

 


Q29. Aldosterone directly regulated the concentration of

(a) sodium

(b) Potassium

(c) calcium

(d) phosphate

 

Ans:(a) sodium

 


Q30.  Eschar refers to

(a) Loss of skin elasticity

(b) A dry scab or slough formed of the skin as a result of burn

(c) An area of red skin

(d) excessive sweating

 

Ans: (b) A dry scab or slough formed of the skin as a result of burn

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply