Anatomy and physiology MCQ

SECTION-5

 


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q11. Which substance forms approximately 20% of air?

(a) oxygen

(b) carbon dioxide

(c) nitrous oxide

(d) carbon monoxide

 

Ans:(a) oxygen

 


Q12. Most common type of of diaphragmatic hernia is

(a) Bochdalek hernia

(b) Morgagni’s Hernia

(c)  hernia through the Dome

(d) hiatus hernia

 

Ans:(d) hiatus hernia

 


Q13.  Atmospheric pressure is important for

(a) blood flow

(b) micturition

(c) reproduction

(d) breathing

 

Ans:(d) breathing

 


Q14. Trachea is lined by

(a) stratified squamous epithelium

(b) Cuboidal epithelium

(c) simple columnar epithelium

(d)  Pseudostratified columnar epithelium

 

Ans:(d) Pseudostratified columnar epithelium

 


Q15. Which of these body systems are involved in the removal of carbon dioxide?

(a) respiratory system

(b) digestive system

(c) urinary system

(d) reproductive system

 

Ans: (a) respiratory system

 


Q16. Carina is situated at which level of….. in adult

(a) T3

(b) T4 

(c) T6

(d) T9

 

Ans:(b) T4

 


Q17. Which vitamin is synthesized when skin exposed to the ultraviolet rays of the Sun?

(a) vitamin A

(b) vitamin B

(c)  Vitamin C

(d) vitamin D

 

Ans:(d) vitamin D

 


Q18. When one is having fever, the excessive heat is removed by the

(a) constriction of skin blood vessels

(b) active production of sweat

(c) contraction of arrector pilli

(d) Erection of the hair shaft

 

Ans:(b) active production of sweat

 


Q19. Sebaceous glands are not found in

(a) Palm of the hand

(b) sole of the feet

(c) back of the hand

(d) option A and B

 

Ans:(d) option A and B

 


Q20.  Rule of nine is……

(a) A tool used to assess eyesight of a person

(b) an allergy identification test

(c) A chart used to assess the area of body borned

(d) A tool used to assess nutritional deficiency

 

Ans: (c) A chart used to assess the area of body borned

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply