Anatomy and physiology MCQ

SECTION-4


Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q21. Epinephrine action in liver

(a)  glycogenolysis

(b) glycogenesis

(c) glycolysis

(d) lipolysis

 

Ans:(a) glycogenolysis

 


Q22. Shortest part of the colon is

(a) ascending colon

(b) descending colon

(c) transverse colon

(d) sigmoid colon

 

Ans:(a) ascending colon

 


Q23. Inferior mesenteric artery is a branch of

(a) internal iliac artery

(b) external iliac artery

(c) abdominal aorta

(d) superior mesenteric artery

 

Ans:(c) abdominal aorta

 


Q24. Gland of burnner’s is found in

(a) Jejunum

(b) Duodenum 

(c) Ileum

(d) All

 

Ans:(b) Duodenum

 


Q25. Peyer’s patches are present in

(a) Jejunum

(b) Ileum

(c) Colon

(d) Duodenum 

 

Ans:(b) Ileum

 


Q26. Iron is absorbed almost entirely in in

(a) stomach

(b) Duodenum 

(c) Jejunum

(d)  Ileum

 

Ans: (b) Duodenum

 


Q27. pH of gastric HCI is

(a) 0.2

(b) 0.8

(c) 1.2

(d) 1.8

 

Ans: (b) 0.8

 


Q28. All of the following stimulates secretion from parietal cells in stomach except

(a)  acetylcholine

(b) somatostatin

(c)  gastrin

(d)  histamines

 

Ans: (b) somatostatin

 


Q29. Vitamin K synthesis is done by

(a)  liver

(b) colonic bacteria

(c) Skin

(d)  blood vessels

 

Ans: (b) colonic bacteria

 


Q30. In Zollinger- Ellison syndrome, the main manifestation is

(a) Peptic ulceration

(b) watery diarrhoea

(c) hyperglycemia

(d) hypocalcemic tetany

 

Ans: (a) Peptic ulceration

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

♦  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
♦  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
♦  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
♦  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
♦  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
♦  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
♦  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
♦  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
♦  Anatomy and physiology MCQ Section- 9

seoscore


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply