Anatomy and physiology MCQ
Section-1  Section-2   Section-3  Section-4  Section-5  Section-6   
Section-7  Section-8  Section-9    

Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q1. Anterior pituitary is also known as

(a) adenohypophysis

(b) neurohypophysis

(c) Corpus callosum

(d) Arachnoid villi 

 

Ans:(a) adenohypophysis

 


Q2. Hormones from anterior pituitary are all except

(a) growth hormone

(b) prolactin

(c) luteinizing hormone

(d) Oxytocin

 

Ans:(d) Oxytocin

 


Q3. Insulin increases the entry of glucose into

(a) all tissues

(b) Renal tubular cells

(c) mucosa of the small intestine

(d) Skeletal muscles

 

Ans: (d) Skeletal muscles

 


Q4. Milk producing hormone is

(a) prolactin

(b) oxytocin

(c) progesterone

(d) oestrogen

 

Ans:(a) prolactin

 


Q5.  let down reflex is the responsibility of…  hormone

(a) prolactin

(b) oxytocin

(c) progesterone

(d) oestrogen

 

Ans:(a) prolactin

 


Q6. Milk ejecting hormone is

(a) prolactin

(b) oxytocin

(c) progesterone

(d) oestrogen

 

Ans:(b) oxytocin

 


Q7. Intestinal motility is increased by

(a) secretin

(b) gastrin

(c) Cholecystokinin

(d) None

 

Ans:(c) Cholecystokinin

 


Q8. Intrinsic factor in stomach is secreted by

(a) parietal cells

(b) chief cells

(c) zymogen cells

(d) enterochromaffin cells

 

Ans:(a) parietal cells

 


Q9.  Vitamin B12 is absorbed in

(a) Duodenum

(b) Jejunum

(c) Ileum 

(d) Colon

 

Ans: (c) Ileum

 


Q10. Pepsinogen is secreted by

(a) parietal cells

(b) mucous cells

(c) chief cells

(d) oxyntic cells

 

Ans:(c) chief cells

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply