Anatomy and physiology MCQ
Section-1  Section-2   Section-3  Section-4  Section-5  Section-6   
Section-7  Section-8  Section-9    

Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q1. Number of parathyroid gland inhuman body is/are……

(a) 1

(b) 2

(c) 3

(d) 4

 

Ans: (d) 4

 


Q2. Thyroid-binding globulin increases in

(a) Diabetes mellitus

(b) Pregnancy

(c) Grave’s disease

(d) Nephrotic syndrome

 

Ans: (b) Pregnancy

 


Q3. Insulin promotes transport of glucose in which of these

(a) Adipose tissue

(b) RBC

(c) Muscles

(d) Hepatocytes

 

Ans: (a) Adipose tissue

 


Q4. The following hormone is responsible for milk secretion

(a) Prolactin

(b) Oxytocin

(c) Vasopressin

(d) None of the above

 

Ans: (a) Prolactin

 


Q5. Gland which contain both exocrine and endocrine part is

(a) Pituitary

(b) Thyroid

(c) Pancreas

(d) Uterus

 

Ans: (c) Pancreas

 


Q6. Melatonin is secreted by

(a) Pineal gland

(b) Thyroid gland

(c) Anterior pituitary

(d) Pancreas

 

Ans: (a) Pineal gland

 


Q7. Hormones secreted by the placenta include

(a) Progesterone

(b) Human chorionic gonadotropin

(c) Oestradiol

(d) All of the above

 

Ans: (d) All of the above

 


Q8. Action of ADH

(a) Reabsorption of NN in DCT

(b) Reabsorption of water in DCT

(c) Reabsorption of glucose in DCT

(d) Reabsorption of HCO3 in DCT

 

Ans: (b) Reabsorption of water in DCT

 


Q9. Site of action of ADH is

(a) Proximal Convoluted Tubules

(b) Distal Convoluted Tubules

(c) Collecting Duct

(d) Ascending loop

 

Ans: (c) Collecting Duct

 


Q10. The functions of the placenta include the production of

(a) FSH

(b) LH

(c) HCG

(d) TSH

 

Ans: (c) HCG

 

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


READ MORE MCQ OF:


Indian History

Indian Polity

Indian Geography

Indian Economy

General Science

General knowledge


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply