SECTION-2


 

Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q61. Normally respiratory centre is stimulated by:  [JIPMER 2012]

(a) Oxygen

(b) Blood pH

(c) Carbon Dioxide

(d) Lactic Acid

 

Ans: (c) Carbon Dioxide

 


Q62. In human body unoxygenated blood is purified by   [ESIC Chennai may 2012]

(a) Heart

(b) Lunges

(c) Liver

(d) Kidney

 

Ans: (b) Lunges

 


Q63. Tunica adventitia is a layer of:   [Staff Nurse GII 2014]

(a) Blood vessels

(b) Uterus

(c) Testis

(d) Lungs

 

Ans: (a) Blood vessels

 


Q64. The outermost layer of the skin is known as

(a) Cutaneous

(b) Subcutaneous

(c) Dermis

(d) Epidermis

 

Ans: (d) Epidermis

 


Q65. The layers of epidermis rom outer side to inner side is

(a) Corneum-granulosum-germinative-lucidum

(b) Corneum- lucidum-germinative-granulosum

(c) Corneum- lucidum-granulosum -germinative

(d) lucidum-Corneum-granulosum -germinative

 

Ans: (c) Corneum- lucidum-granulosum -germinative

 


Q66. Sweating is mediated by

(a) Norepinephrine

(b) Epinephrine

(c) Acetylcholine

(d) Histamine

 

Ans: (c) Acetylcholine

 


Q67. Insensible water loss per day is

(a) 100 ml

(b) 300 ml

(c) 700 ml

(d) 100 ml

 

Ans: (c) 700 ml

 


Q68. The Eccrine gland secrets

(a) Sebum

(b) Sweat

(c) Melanin

(d) Hormones

 

Ans: (b) Sweat

 


Q69. Skin color is given by the pigment known as…..

(a) Sebum

(b) Carotenes

(c) Melanin

(d) Keratin

 

Ans: (c) Melanin

 


Q70. Melanocytes secretes

(a) Sebum

(b) Melanin

(c) Sweat

(d) All of the above

 

Ans: (b) Melanin

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


 

Leave a Reply