SECTION-2


 

Anatomy and physiology MCQ

 


 

Q21. The type of joint present between ear ossicles is

(a) Primary cartilaginous

(b) Secondary cartilaginous

(c) Synovial

(d) Fibrous

 

Ans: (c) Synovial

 


Q22. Fibrous joints between the bones of the skull are called

(a) Fossa

(b) Sutures

(c) Synovial joints

(d) Cartilaginous joints

 

Ans: (b) Sutures

 


Q23. Knee cap is….

(a) Femur

(b) Fibula

(c) Patella

(d) Tibia

 

Ans: (c) Patella

 


Q24. Patella completely ossify by the age of

(a) 6 yrs

(b) 10 yrs

(c) 14 yrs

(d) 21 yrs

 

Ans: (c) 14 yrs

 


Q25. Strongest muscle in the human body based on its weight is

(a) Triceps

(b) Biceps

(c) Masseter

(d) Deltoid

 

Ans: (c) Masseter

 


Q26. The structures of ear are encased in

(a) Temporal bone

(b) Parietal bone

(c) Ethmoid bone

(d) Frontal bone

 

Ans: (a) Temporal bone

 


Q27. Forgotten muscle is…..

(a) Supraspinatus

(b) Infraspinatus

(c) Subscapularis

(d) Teres minor

 

Ans: (c) Subscapularis

 


Q28. Total number of vertebrae is….

(a) 25

(b) 27

(c) 29

(d) 33

 

Ans: (d) 33

 


Q29. Which among the following is the smallest vertebra?

(a) Cervical

(b) Lumbar

(c) Thoracic

(d) Sacrum

Ans: (b) Lumbar

Q30. Which among the following is the smallest vertebra?

(a) Axis

(b) Cervical

(c) Lumbar

(d) Thoracic

Ans: (b) Cervical

 

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

Back

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

  Anatomy and physiology MCQ Section- 1
  Anatomy and physiology MCQ Section- 2
  Anatomy and physiology MCQ Section- 3
  Anatomy and physiology MCQ Section- 4
  Anatomy and physiology MCQ Section- 5
  Anatomy and physiology MCQ Section- 6
  Anatomy and physiology MCQ Section- 7
  Anatomy and physiology MCQ Section- 8
  Anatomy and physiology MCQ Section- 9


 

Leave a Reply