Anatomy and physiology MCQ
Section-1  Section-2   Section-3  Section-4  Section-5  Section-6   
Section-7  Section-8  Section-9    

Anatomy and physiology MCQ

 


 
Q1. Protein factory in human cell is

(a) Ribosome

(b) Nucleus

(c) Cytoplasm

(d) Golgi apparatus

 

Ans: (a) Ribosome

 


Q2. ………has no nucleus

(a) RBCs

(b) WBCs

(c) Lymphocytes

(d) Monocytes

 

Ans: (a) RBCs

 


Q3. Which of the following order is correct about phases of mitosis cell division?

(a) Prophase-Anaphase-Telophase-Metaphase

(b) Prophase-Anaphase -Metaphase-Telophase

(c) Prophase-Metaphase-Telophase-Anaphase

(d) Prophase-Metaphase-Anaphase -Telophase

 

Ans: (d) Prophase-Metaphase-Anaphase -Telophase

 


Q4. Phagocytosis is the responsibility of……

(a) Eosinophil

(b) Neutrophils

(c) Monocyte

(d) Lymphocyte

 

Ans: (b) Neutrophils

 


Q5. Which of the following mechanism facilitates transfer of large particles across cell membrane?

(a) Active transport

(b) Facilitated transport

(c) Passive diffusion

(d) Phagocytosis

 

Ans: (d) Phagocytosis

 


Q6. Pinocytosis are….

(a) Drinking

(b) Phagocyting

(c) Moving

(d) RNA production

 

Ans: (a) Drinking

 


Q7. Life span of RBCs is:  [DSSSB PHN, 2015]

(a) 120 days

(b) 80 days

(c) 200 days

(d) 60 days

 

Ans: (a) 120 days

 


Q8. Mitosis is a condition of           [Banaras HU 2015]

(a) Cell breakdown

(b) Cell division without reduction

(c) Cell death

(d) Cell division with half chromosomes

 

Ans: (b) Cell division without reduction

 


Q9. Antibodies are produced by;   [JIPMER 2012]

(a) Plasma cells

(b) Lymphocytes

(c) Erythrocytes

(d) Basophils 

 

Ans: (b) Lymphocytes

 


Q10. Powerhouse of the cell is:  [ESIC Chennai May 2012]

(a) Mitochondria

(b) Nucleus

(c) Golgi bodies

(d) Cell wall

 

Ans: (a) Mitochondria

 

 


 

1     2      3      4      5      6      7      8

 


 

Next Page

 

DEAR READERS IF YOU FIND ANY ERROR/TYPING MISTAKE PLEASE LET ME KNOW IN THE COMMENT SECTIONS OR E-MAIL: [email protected]

Read More Sections of Anatomy and physiology Objective Questions

Each section contains maximum 80 Questions. To practice more questions visit other sections.

Anatomy and physiology MCQ
Section- 1
Section- 2
Section- 3
Section- 4
Section- 5
Section- 6
Section- 7
Section- 8
Section- 9

seoscore


READ MORE MCQ OF:


Indian History Indian Polity
Indian Geography Indian Economy
General Science General knowledge

 


READ MORE MCQ OF MECHANICAL ENGINEERING


 THERMODYNAMICS MCQ
COMPRESSORS, GAS TURBINE AND JET ENGINES MCQ
HYDRAULICS AND FLUID MECHANICS MCQ
STRENGTH OF MATERIAL MCQ
POWER PLANT ENGINEERING MCQ
ENGINEERING MECHANICS MCQ
MACHINE DESIGN MCQ
THEORY OF MACHINE MCQ
ENGINEERING MATERIAL MCQ
MANUFACTURING AND PRODUCTION TECHNOLOGY MCQ
INDUSTRIAL ENGINEERING & PRODUCTION MANAGEMENT MCQ
AUTOMOBILE ENGINEERING MCQ
INTERNAL COMBUSTION ENGINES MCQ
STEAM BOILERS, ENGINES, NOZZLES AND TURBINE MCQ

DOWNLOAD PDF


THERMODYNAMICS MCQ PDF DOWNLOAD Free
♥ HEAT TRANSFER MCQ PDF DOWNLOAD Free
INTERNAL COMBUSTION ENGINE MCQ PDF DOWNLOAD Free
MACHINE DESIGN MCQ PDF DOWNLOAD Free

lateral torsion bulinghide for seo score


 

Leave a Reply